Om oss

Det här hände i juli 2013:

03

PREMIÄR för Folk & Rövare i Kamomilla Stad på Hembygsgårdarna i Leksand!

8

Här var vi halvvägs in i spelperioden. Fintt väder i Kamomilla stad!

 

15

Sista föreställningen av Folk & Rövare!

Om oss på Teatermasen

 

Hösten 2004 kunde leksandsborna läsa i Leksandsbladet, att alla intresserade oavsett kvalifikationer var välkomna att delta i en nystartad teatergrupp.

 

Sju stycken modiga kom, och under ledning av Anders Ragnegård kom dessa att utgöra grogrunden för TeaterMasens verksamhet.

 

Klas Klättermus

2006 grundades föreningen ”TeaterMasen” och arbetet med en första produktion inleddes.

Den 29 juni samma år hade ”Klas Klättermus – och de andra djuren i Hackebackeskogen” premiär på hembygdsgårdarna. Föreställningen drog fullt hus och sågs av över tusen personer under nio föreställningar.

 

Pelle Svanslös

2008 kunde man se ”Pelle Svanslös” under tio föreställningar och närmare 2000 personer kom för att se denna klassiska saga. Än en gång spelade vi musikteater med musiker på scenen. Och den här gången var vi ännu fler i ensemblen.

 

En teaterförening

TeaterMasen är en ideell förening och ambitionerna är att utvecklas som teatergrupp och kunna presentera seriös amatörteater under proffsiga former.Vi försöker att utföra allt arbete själva, som rör våra föreställningar i så stor utsträckning som möjligt. Så all rekvisita, dekor, kostym och annonsmaterial är resultatet av ensemblens spridda talanger.

 

Folk och Rövare i Kamomilla Stad

Det var med stor glädje vi efter fem års väntan entrade hembygdsgårdarna med en familjeföreställning igen. Arbetet med ”Folk och rövare i Kamomilla stad” pågick från mars 2013 och ensemblen repeterade under våren på tunet när vädret så tillät. I juli var det dags för premiär! Över 2000 personer, unga som gamla, kom för att se föreställningen. Vi är glada att så många engagerar sig i TeaterMasen på olika sätt och tackar för ännu en fin teatersommar på Hembygdsgårdarna i Leksand.

TeaterMasens vision

Här är ett udrag ur våra mål och visioner:

§ TeaterMasen är en producerande teaterförening med pedagogisk inriktning som arbetsmetod.

Vi vill erbjuda kvalitetsteater och vara ett alternativ till kommersiell underhållning.

 

§ Teater i sin bästa form är ett fantastiskt verktyg för att stärka människor och att få uppleva äkta gemenskap. Vi tror att det är viktigt med en sådan här verksamhet på orten.

 

 

Ladda ner och läs våra mål och visioner här>>